درختان انگور از گذشته تا به الان
انگور یکی از پرخاصیت ترین میوه هایی است که از دیرباز تا به الان در سبدغذایی ما وجودداشته ودر صنایع غذایی بسیار زیادی مورد استفاده قرار میگیرد میوه انگور به دو دسته ی بی دانه و با دانه تقسیم میشود که هر یک از این دسته ها انگور هایی با نژاد های مختلف و رنگ هایی همچون سرخ و سیاه و زرد و گاهی نزدیک به سبز را دارا مییباشد،در حالت کلی اگر بخواهیم توضیح دهیم درختان انگور در منطقه ای که میانگین دمای محیطی آن نزدیک 15تا 40 درجه باشد به راحتی قادر به رشد میباشد .
پوسیدگی خشک در درختان انگور
یکی از بیماری های مهم درخت انگور که منشا آن قارچ های چوبزایی است پوسیدگی خشک درختان انگور میباشد ،پوسیدگی خشک و یا همان پوسیدگی چوبی میتواند باعث خشک شدن و تخریب انگور ها شود که این اتفاق رفته رفته باعث تخریب تنه درختان نیز میشود . جهت خرید نهال انگور به صورت عمده و خرده میتوانید به این کار اقدام نمایید.
علائم بیماری پوسیدگی خشک درختان انگور
در گذر زمان چوب درخت تاک خشک و تیره میشود که اولین نتیجه ابتلا درخت انگور به این بیماری است اما با رشد قدی درخت مو ترک های عمیق شدیدی روی تنه درخت مو ایجاد میشود که این شکاف ها رفته رفته تمام تنه درخت مو را دربرمیگیرد .
اما حتی اگر در این مرحله نیز به درختان و بیماری آن ها رسیدگی نشود قارچ های آلوده کننده پوشش های قارچی و دمنه های متعددی روی سطح چوب ظاهر میشود که این اتفاق میتواند باعث کاهش باروری صحیح درختان انگور می شود .
اقدامات پیشگیرانه برای مبارزه با بیماری پوسیدگی درختان انگور
رطوبت خاک برای درمان بعضی بیماری های درختان الزامی است که هم سبب زنده نگه داشتن بخش های چوبی شده درخت الزامی است و هم رطوبت باعث جلوگیری از مرگ سلولی در هنگام مبارزه با انواع بیماری میشود پس اولین اقدام مهم در هنگام مبارزه حفظ رطوبت خاک میباشد که آبیاری منظم درختان تاک از خشک شدن مضاعف درخت انگور جلوگیری خواهد کرد بعد از این امر بهتر است که مناطقی که بسیار درگیر این بیماری هستند را از تنه درخت جدا کرد تا امکان انتقال به دیگر مناطق را نداشته باشد در مرحله بعد توصیه میشود که از محافظ های شیمیایی استفاده کرد ،فنگیسایدها محافظ شیمیایی قوی میباشد که در کنترل پوسیدگی میتواند موثر واقع شود.
کود های مفید برای جلوگیری از پوسیدگی درختان تاک
در درمان بعضی بیماری های خاک و درخت بعد از سم پاشی بهترین گزینه کود هایی است که میتوان از آنها استفاده کردتا با جبران کمبود های خاکی مقاومت درختان خود را بالا برده و توانایی مبارزه با انواع بیمارها را کسب بکنند .
1. کودهای حاوی نیتروژن: با افزایش نیتروژن در گیاهان و درختان آنها میتوانند رشد سریع داشته و سلامتی خود را بالا ببرند و در مقابل بیماری مقاومت بیشتری داشته باشند شما می توانید از اوره و کود نیترات برای افزایش توانایی رشد درختان خود استفاده بفرمایید.
2. کودهای که فسفر دارند : افزایش فسفر در خاک باعث میشود که ساختار چوب تقویت یابد وقابلیت مقاومت درختان به بیماریها بالا رود .
– بیماری پوسیدگی میوه در درخت انگور
درختان انگور زمینه رشد انواع بیماری را دارند که اگر از آنها محافظت نشود به راحتی قدرت باروری و رشد خود را از دست میدهند این در حالی است که اگر امکان رشد داشته باشند در کمترین فرصت رشد قابل توجهی را از خود نشان میدهند .
بیماری پوسیدگی انواع مختلفی دارد که علائم آن گاه روی برگ گاه تنه و گاه روی میوه نمایان میشود ،بیماری پوسیدگی میوه که به علت عوامل مختلفی از جمله قارچها، باکتریها، یا شرایط محیطی نامساعد ایجاد میشود باعث کاهش عملکرد درختان و تخریب میوه درخت انگور میشود.
علائم بیماری پوسیدگی میوه درختان انگور
بدترین حالتی که این بیماری میتواند به درختان آسیب بزند این است که باعث میشود میوه درختان به صورت ناقص و پوسیده رشد بکنند و یا به صورت ترک ها و لکه های ظاهری روی میوه دیده میشوند
در هنگام باروری و رشد میوه درختان انگور ،زمانی که میوه های آلوده در کنار میوه های سالم قرار بگبرند به دلیل قابل انتقال بودن این مریضی میوه های سالم نیز دچار آلودگی شده و پوسیدگی هایی در میوه های سالم نیز دیده میشود . برای آشنایی با ارقام نهال انگور به بخش نهال انگور مراجعه نمایید .
چگونه از ابتلا به بیماری پوسیدگی میوه پیشگیری بکنیم ؟
این کار را میتوان در ۴مرحله انجام داد .
اگر درختان را در فضایی تهویه شده و خشک قرار دهیم امکان رشد بیماری را از او گرفته و در حالت کلی با هواگیری مناسب میتوان مرحله اول درمان و پیشگیری از این بیماری را به سرانجام رساند .
حفظ رطوبت خاک و آبیاری به موقع درختان میتواند از گسترش مریضی جلوگیری بکند .
میوه های آلوده را جدا تا از انتشار بیماری جلوگیری کرد .
استفاده ار کنترل های شیمیایی که بسیار در درمان بیماری تاثیر گذار است .
بدون دیدگاه